Požiar v areáli Bukózy spôsobil škodu za stovky tisíc eur (2)

17.02.2011 Celý región

Hencovce 17. februára (TASR) - Výrobné priestory spoločnosti BUKOCEL, a.s. , patriace do skupiny spoločností BUKÓZA HOLDING so sídlom v Hencovciach (okres Vranov nad Topľou) zachvátil dnes v skorých ranných hodinách požiar.
Podľa informácií z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove oheň poškodil vnútorné vybavenie sekárne na drevnú štiepku s predbežne stanovenou výškou škody 400.000 eur.
Na likvidácii požiaru sa krátko po 01.15 h podieľali príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ vo Vranove nad Topľou, ako aj členovia závodného hasičského zboru z Bukózy. Pri zásahu použili dýchacie prístroje.
"Pri požiari nikto neutrpel zranenie a príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania, " informoval TASR Pavol Hrabčák z Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.
Podľa písomného stanoviska predstavenstva spoločnosti BUKOCEL došlo pri vznietení svorkovnice na šesťkilowattovom motore k poškodeniu svorkovnice a časti rozvodov.
Tlačová správa informuje, že od uhasenia požiaru vo fabrike intenzívne pracujú na dodávke štiepok z náhradných zdrojov pre varňu a. s. BUKOCEL. Riaditeľ vranovského Okresného riaditeľstva HaZZ Jozef Ondrej uviedol, že sekáreň na drevnú štiepku je momentálne mimo prevádzky.
"K ohrozeniu výroby celulózky by malo dôjsť v minimálnom rozsahu, nakoľko existuje potrebná zásoba štiepok pre výrobu buničín a obnovenie kompletnej výroby predpokladáme dnes večer okolo 22.00 h, " uvádza vo svojom stanovisku predstavenstvo spoločnosti.
Definitívna výška škody nie je podľa informácií BUKOCELU zatiaľ stanovená, "odhadované škody sú v tomto momente v štádiu vyčísľovania". Podľa Ondreja Hencovce navštívi dnes v popoludňajších hodinách pracovná skupina Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR, ktorá bude skúmať príčiny vzniku požiaru.
 

Vyberte región